Pendik-Kaynarca-Tuzla Metro Hattı Projesinde Soner Temel Mühendislik Uhdesindeki İşler Tamamlandı

08.06.2022

Pendik-Kaynarca-Tuzla metro hattı, bağımsız 2 hat üzerinde ilerleyen toplam 12 kilometre uzunluğunda 8 istasyondan oluşmaktadır. Proje dahilinde, NATM Uzman Ekibi olarak yer alan Soner Temel Mühendislik uhdesindeki tüm işler tamamlanmıştır.

1. Hat: 7,9 kilometre uzunluğunda ve 6 adet istasyonu bulunan "Tavşantepe-Tuzla Hattı". Bu hat, Kadıköy-Tavşantepe Metro Hattı’nın devamı niteliğindedir.
2. Hat: 4,1 kilometre uzunluğunda ve 2 adet istasyonlu "Pendik Merkez-Kaynarca Hattı". Bu hat ise Hastane İstasyonu’nda bağlanacağı Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu’nun devamı niteliğindedir.


Hattın birincisi mevcut Kadıköy-Kartal Metro Hattı'nın halen yapım işleri devam etmekte olan Kartal-Kaynarca Metro Hattı kuyruk tüneli sonundan başlayarak sırasıyla Kaynarca merkez, Çamçeşme, Kavakpınar, Esenyalı ve Aydıntepe (Tuzla Tersane) istasyonlarından geçerek Tuzla Belediyesi mevkiinde kuyruk hatları bitiminde son buluyor. Bu hattın toplam uzunluğu yaklaşık 7,9 kilometre. Pendik Merkez-Kaynarca Metro Hattı ise mevcut Marmaray ve Hızlı Tren istasyonları olarak işletilen Pendik İstasyonu yanında teşkil edilecek Pendik Merkez İstasyonundan başlayarak, Kaynarca Merkez istasyonuna ulaşacak. Buradan yapımı devam eden Sabiha Gökçen Havalimanı raylı sistem bağlantısına ait Hastane istasyonuna bağlanan hat, 4,1 kilometre toplam uzunluğa sahip olup 1 kilometrelik bağlantı tüneli ile birlikte toplamda 13 kilometrelik uzunluğa erişecek.

Proje tamamlandığında Tuzla istasyonundan Tavşantepe istasyonuna seyahat süresi 11 dakika, Kadıköy istasyonuna ise 51 dakika olacak. Pendik istasyonundan binen bir yolcu 15 dakikada Sabiha Gökçen Havaalanı’na ulaşabilecek. Hat, saatte/tek yönde 62 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak. Günlük yolcu taşıma kapasitesi 2 milyon 225 bine kadar çıkabilecek.

Biz ve ortaklarımızın, sizi hatırlayabilmesi ve siz ve diğer ziyaretçilerimizin sitemizi nasıl kullandığınızı anlayabilmesi için, sitemiz çerezleri ve diğer teknolojileri kullanır. Bu teknolojilerin tam listesini görmek ve bize bunların cihazınızda kullanılıp kullanılamayacağını bildirmek için burayı okuyabilirsiniz. Sitemizi daha iyi bir şekilde kullanmanız için çerez politikamızı kabul ediyor musunuz?

Kabul Et